Amundi is een toonaangevende speler in indicieel beheer in Europa. Wij bieden de beleggers toegang tot een brede waaier van eenvoudige, liquide en transparante producten, gaande van traditionele indiciële fondsen tot ETF’s (ook wel trackers genoemd).

Eenvoud en transparantie

Wat is een indicieel fonds?

Indiciële fondsen weerspiegelen zo getrouw mogelijk de prestatie van hun referentie-index of benchmark, zowel stijgend als dalend. Een eenvoudige doelstelling dus, die u toegang biedt tot een goede diversificatie parallel met de benchmark, alsook interessante beheerskosten1. Rekening houdend met die kenmerken, kunnen zij een uitstekende beleggingsoplossing vormen.

ETF’s of Exchange Traded Funds : beursgenoteerde indiciële fondsen

ETF’s, ook wel trackers genoemd, combineren de kenmerken van indicieel fonds, d.w.z. een gereglementeerde structuur (overeenkomstig de Europese normen UCITS V), en die van aandelen (eenvoudige aankoop en verkoop). Een deelbewijs van een ETF wordt verhandeld op de beurs zoals een aandeel en kan dus gekocht en verkocht worden in de loop van een beursdag. Deze flexibiliteit en de diversiteit van de blootstellingen maken dat ze binnen een portefeuille nuttige en eenvoudige beleggingsinstrumenten zijn.

De troeven van Amundi

Amundi onderscheidt zich met de kwaliteit van zijn aanbod, innovatieve oplossingen en concurrerende prijzen1.

Van traditionele fondsen tot ETF’s, Amundi biedt beleggers toegang tot een aanbod dat gelinkt is aan een honderdtal indexen met zeer diverse blootstellingen (landen, regio’s, sectoren) via eenvoudige, liquide en transparante fondsen.

1. Source : Amundi Bron: Amundi ETF Opgesteld op basis van een vergelijking tussen het gemiddelde van de Total Expense Ratio (TER) gewogen op basis van de uitstaande bedragen van alle fondsen van Amundi ETF en die van alle Europese ETF’s (incl. de fondsen van Amundi ETF) volgens de studie Deutsche Bank's Europe Monthly ETF Market Review van 31/10/2014. Belangrijk: bepaalde fondsen van Amundi ETF kunnen individueel niet kostenvoordeliger zijn dan vergelijkbare Europese fondsen; of geen equivalenten hebben die een vergelijking mogelijk maken en omgekeerd. De analyse houdt geen rekening met de door de financiële tussenpersonen afgehouden commissies en transactiekosten rechtstreeks ten laste van de belegger. Bij elke transactie worden door uw financieel tussenpersoon kosten afgehouden.